MENI
20.5.2009

"Konferencija parlamentarnih tijela za nadzor nad radom obavještajno - sigurnosnih službi Jugoistočne Evrope" od 25. do 27. maja 2009.



"Konferencija parlamentarnih tijela za nadzor nad radom obavještajno - sigurnosnih službi Jugoistočne Evrope", u organizaciji Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSABiH i u saradnji sa Kraljevinom Norveške održat će se u Parlamentarnoj skupštini BiH od 25. do 27. maja 2009. godine.

       

Cilj ove regionalne konferencije visokog nivoa je stvaranje trajnog foruma regionalnog karaktera na kome bi se diskutovalo o problemima, rješenjima i najboljim praksama iz oblasti parlamentarnog nadzora obavještajno - sigurnosnih službi. 
Konferencija će okupiti članove parlamentarnih tijela za  nadzor obavještajno-sigurnosnih službi Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Srbije. Pored izlaganja zemalja učesnica, učesnici Konferencije imaće priliku čuti  izlaganja vodećih međunarodnih stručnjaka na teme rada, parlamentarnog nadzora i reformi obavještajno-sigurnosnih službi u jugoistočnoj Evropi.
U organizaciju Konferencije su uključeni i Misija OSCE u BiH, Štab NATO u BiH i Regionalni savjet za saradnju (RCC). 

-  Program Konferencije 
-  Osnovne informacije (dokument Zajedničke komisije za nadzor nad OSA-om)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću